Въведение

В една студена зимна сутрин разглеждате снимки от студентските си години и ви засегна силно оформянето на вашата дълга чел. Разбира се, става въпрос за веждите – ключов компонент на вашия облик, който все още не получава достатъчно внимание. Попълването и оформянето на веждите могат да предизвикат драстични промени в изражението на лицето ви и да ви помогнат да изглеждате свежи и наистина ослепителни, ако се извърши правилно. В този блог ще ви покажем как да го направите правилно.

Стъпки за попълване на веждите

Нека сега дадем няколко прости и лесни стъпки за попълване на веждите.

  1. Нанасяне на база: Първото, което трябва да направите, е да приложите основа на веждите си, ако използвате фон дьо тен, или да използвате специализирана основа за вежди. Това ще ви помогне да „заключите“ цвета и формата на веждите си.
  2. Избиране на правилния цвят: Изберете цвета, което е най-близък до естествения цвят на веждите ви или е съвсем малко по-светъл. Това ще ви помогне да направите веждите си да изглеждат по-естествени и пълни.
  3. Нанасяне на продукта: С помощта на четка за вежди или записващ нож, нанесете продукта с леки и наблъскващи движения. Началото на веждите трябва да бъде по-светло, а крайният им край – по-тъмен, за да създадете естествен ефект.
  4. Блендване на продукта: Накрая, разнесете продукта по цялата ви вежда с помощта на специализирана четка за вежди или четка за спирала. Това ще ви помогне да придадете на веждите си по-естествен и гладък завършек.

Оформяне на веждите

След като сте попълнили веждите си, следващият стъпка е оформянето им.

  1. Оправете ги с вакса или гел: Ако виждите, че веждите ви се бунтуют и не искат да останат на място, ваксата или гелът ще бъдат вашите спасители. Това ще ги закрепи и ще осигури дълготрайно оформяне.
  2. Следвайте формата на лицето ви: Формата на веждите ви трябва да съответства на формата на лицето ви. Ако имате кръгло лице, следвайте по-извита форма. Ако лицето ви е по-издължено, опитайте се да направите веждите си по-дълги и членораздели.
  3. Оставете работата на професионалист: Ако не можете да се справите сами с формата на веждите, предпочитайте да се обърнете за помощ към професионалист. Така ще ви бъде по-лесно и резултатите ще бъдат гарантирано добри.
  4. Никога не ги оформяйте незабавно след душа: Водата може да направи веждите ви по-твърди и по-трудни за оформяне, затова все ви съветваме да изчакате малко, преди да започнете процеса.

Заключение

Вегета може да бъде намалена до малка и незначителна част от вашата ежедневна грим рутина, но важността им не бива да бъде подценявана. Без значение дали искате по-изразителен или по-естествен вид, попълването и оформянето на веждите ви могат да направят огромна разлика. Така че, въоръжени с новите си знания и съвети, вече ще можете да се насладите на съвършено оформени и пълни вежди всеки ден.