Гримът може да бъде мощно средство за самоизразяване. Той може да ви помогне да се чувствате уверени и да се изразите, както искате. Тук ще представим няколко основни техники на грим, които може да опитате.

Базова подготовка

Преди да започнете да се гримирате, е важно да подготвите кожата си. Регулярното почистване, ексфолиация и хидратиране помагат да се поддържа кожата здрава и радиантна. Използвайте почистващ продукт, който е подходящ за вашия тип кожа, за да премахнете никакъв грим и замърсявания. След това, използвайте ексфолиант, за да премахнете мъртвите клетки от повърхността на кожата и откриете по-свежа и ярка кожа.

Основа

Основата е важна стъпка в процеса на гримиране, тъй като тя помага за изравняване на тена на лицето и скриване на несъвършенствата. За избор на правилния оттенък, тестете няколко различни оттенъка на основата върху кожата на лицето.

foundation

Контур

Контурът помага да се очертае лицето и да се създаде илюзия за по-изразителни черти. Използвайте контурен стик или бронзант, който е с два до три тонове по-тъмен от естествения ви тон на кожата.

Цвят на очите

Изборът на цвят на сенки за очи зависи от това какво искате да подчертаете. Не е задължително да използвате силни и ярки цветове, за да постигнете желания ефект. Понякога по-неутрални и естествени оттенъци могат да бъдат точно това, което ви трябва, за да подчертаете красотата на очите си.

Грим за устни

Първата стъпка в процеса на нанасяне на грим за устни е да приготвите устните си. Това може да включва нанасяне на балсам за устни или пилинг за устни, за да се изглади повърхноста на устните. След това, използвайте химикалка за устни, за да очертаете контура на устните си и да постигнете по-точен и дефиниран вид.

В заключение, гримът не е средство само за прикриване на несъвършенствата, а е и начин да се изразите и да откроите нови възможности за експериментиране. Освен това той може да ви помогне да се чувствате по-уверени и да се подготвите за деня или специалното събитие пред вас. Предстои ви пътуване, което може да бъде много вдъхновяващо и ободряващо. Без значение дали сте новобранец или ветеран в тази област, винаги има нещо ново, което може да научите и да опитате.