Днес трудно е да поддържате гладка и цялостна прическа, ако имате сухи коси. Коваченето, киселинните средства и догряването, причиняват голяма щета на сухите коси, особено ако имате болезнени или оцветени коси. Освен това, сухите коси може да са ви напрегнати и малък. Но, нужно е да научим, как да им се прави подходяща грижа.

За да ви помогнем да подобрим качеството на вашите сухи коси, тук по-долу са няколко домашни и ефективни начини за неговото поддържане.

1. Избягвайте прекаленото използване на фен и други косиращи уреди

Това може да не е точно това, което ви харесва, но повечето фенове и дървени кучета причиняват овластяване и засушаване на косата ви, тъй като го осигурят дълбоко неравномерно изтърсване. Най-бързото, което трябва да правите, е да премахнете фен и други косиращи уреди, ако бързо трябва да го сушите или правите стайлинг. Заманата може да ви каже, че трябва да използвате често фен и други уреди, но това наистина ще ви причини по-негативни резултати.

2. Използвайте прецизни проучвания в козметични продукти

Наистина сте навляли нещо, което е абсолютно неправилно за сухите коси ви? Не се заплашвайте! Общата практика е да се използват проучвания, най-много в тялото, който спомага да се добавят естествени и здрави водности във вашата коса. Едно от най-лесните и най-гладките завършени методи, с които можете да проучвате вашата коса, е да се използва спрей-целувка. Той може да се използва преди или след обработката с масло или успокоителен закрепител. Други добри проучвания са масло, проростки и продукти, съдържащи увлажняваща диметилсилозола (DMS). Те са предназначени за запазване на влагата в косата и подхранване на сухите деликатни пари.

3. Използвайте разумно резултатите

Инвестирайте в резултати, свързани с вашата тип коса