През последната година изкуствените мигли станаха по-популярни от всякога. Те добавят допълнителен драматичен ефект към всеки грим, като помогнат на очите да изпъкнат. Въпреки това, много хора имат проблеми с поставянето им, особено ако са начинаещи. За да ви помогнем в тази задача, представяме няколко от най-често срещаните грешки, които трябва да избегнете при поставяне на изкуствени мигли.

Използване на неподходящо лепило

Една от най-честите грешки е използването на неподходящо лепило. Не всички лепила са създадени равни и някой просто не са достатъчно силни, за да задържат миглите през целия ден. Трябва да изберете лепило, което е специално предназначено за изкуствени мигли и е хипоалергенно, за да предотвратите всякакви алергии или раздразнения.

Поставяне на миглите веднага след нанасяне на лепилото

Лепилото за мигли се нуждае от време, за да стане лепкаво преди да докоснете миглата до кожата. Ако го сложите веднага, миглата вероятно ще се плъзга и няма да прилепне добре. Трябва да изчакате около 30-60 секунди преди да приложите миглата.

Нанасяне на прекалено много лепило

Въпреки че може да ви се стори, че колкото повече лепило нанесете, толкова по-добре ще прилепне миглата, това не е така. Ако нанесете прекалено много лепило, ще сте създали голям бъркотия и ще е по-трудно да прикрепите миглата правилно. Необходимо е само тонко покритие върху линията на миглите.

Използване на силата

При поставяне на изкуствени мигли, няма нужда да ги натискате със сила към линията на реалните ви. Това само ще доведе до нервни ситуации и съложение на ситуацията. Изкуствените мигли трябва да се прилепят нежно към ръба на естествените ви мигли, без да натискате нито очната ви линия, нито кожата в района на очите.

Неправилно рязане на миглите

Всички мигли са различни и е възможно да трябва да нарежете миглите, за да подходяща форма за вашите очи. Ако ги използвате без да ги режете, те може да бъдат прекалено дълги и да изглеждат изкуствено. Уверете се, че сте измерили правилно и нарязали миглите преди да ги прилепите.

Неизползване на завивачка за мигли или туш

Изкуствените мигли изглеждат добре, когато са подходящо прилепени и съобразени с естествените ви мигли. За да постигнете този ефект, трябва да използвате завивачка за мигли и туш преди да приложите изкуствените. Това освен че ще ви помогне да прилепите изкуствените мигли по-добре, също така ще им даде по-естествен и завършен вид.

Заключение

Правилното поставяне на изкуствени мигли може да бъде трудно, но с практика и избягване на тези общи грешки, ще станете професионалист за нула време. Важно е да се помнете да бъдете нежни и търпеливи, докато работите с тези деликатни аксесоари. Не забравяйте, че практиката прави майстор и всеки от нас може да стане експерт в нанасянето на изкуствени мигли.

Об автора

Авторът на тази статия е професионален визажист с над 10 годишен опит в индустрията. Тя е специализирана в страниците и грима за булки и е обучавала стотици ученици в изкуството на грима. Тя е страстната в блогове и споделяне на съвети и хитрости за красота с нея читатели.