В насоката, където се движи животът ни, е трудно да намерим време за малки изкушения като професионален маникюр. Решението на този проблем е самостоятелният маникюр в домашни условия. Но как точно можем да поддържаме перфектен маникюр без опит и професионални умения?

С тези прости стъпки ще ви помогнем да поддържате ноктите си здрави и ноктопластиката ви перфектна:

1. Не пренебрегвайте предварителната подготовка

Подготвителният процес на ноктите е изключително важен и често е подценяван. Необходимо е да обработите ноктите си преди да ги боядисате. Начинът, по който го правите, може да оказва пряко влияние върху резултата. Подреждане, изглаждане, почистване и основа са съществени стъпки, които ви помагат да получите перфектен маникюр.

2. Използвайте качествени продукти

Лаковете за нокти излезли на пазара с разнообразие от цветове, аромати и качество. Препоръчително е да избирате хипоалергенни лакове и качествени продукти, които да не разрушават ноктовата плочка.

3. Подреждане на ноктите

Използвайте пила за нокти, за да получите формата, която желаете. Избягвайте металните пили, защото те могат да предизвикат пукнатини и скъсвания на ноктите.

4. Омекотяващи бани

Баните помагат за почистване на ноктите и омекотяване на кожата и заноктите. Можете да добавите и малко олио, което помага за подхранване на кожата.

5. Регулярно пренанасяне на лака

За да поддържате своя домашен маникюр в най-добра форма, може да се наложи да го обновите всеки 2-3 дни. Нещо, което да се помни, не трябва да слагате нов слой лак върху стар.

Поддържане на гел-лак маникюр в домашни условия

Гел-лакът е известен с това, че издържа изключително дълго време – дори и до две седмици. Той предлага силни, ярки цветове, които се устои на ежедневната употреба много по-добре от обикновените лакове за нокти.

1. Подготовка

Така както при традиционния маникюр, и тук подготовителният процес е изключително важен.

2. Правилно нанасяне

Важно е да следим инструкциите на производителя и конкретните стъпки на прилагане на гел-лака, за да получим най-добрия резултат.

3. Поддръжка

Гел-лак маникюр изисква редовна поправка на цвета и прозрачността, а също така и почистване и пилинг на ноктите ежедневно.

4. Сваляне на гел-лак

Свалянето на гел-лак трябва да се извършва внимателно и безопасно, за да не се повредят ноктите.

Маникюрът ви може да е перфектен и да се поддържа добре, ако следвате тези прости съвети. Запомнете: най-важната част е да се грижите за тялото си и здравето му, а маникюрът е просто още един начин да изразите своята индивидуалност и креативност.