1. Подготовка на кожата

Подготовка на кожата

Преди да започнете с приложението на грим, обезателно подгответе кожата си.

Подготовката на кожата е ключова стъпка в грима, която не трябва да пренебрегваме. Тя включва почистване, тонизиране и хидратиране. Налагането на основа за грим преди фон дьо тена също е важно, за да остави кожата гладка и да се осигури по-добро покритие.

2. Избор на правилния цвят на фон дьо тен

Избор на правилния цвят на фон дьо тен

Избирането на правилния цвят на фон дьо тен може да бъде преизпитащо, но е от съществено значение за постигане на естествен вид.

Правилният цвят на фон дьо тен трябва да съвпада с вашата кожа или да е най-много един оттенък по-светъл или по-тъмен. Най-доброто място за тестване на фон дьо тена е върху ключовата кост, а не на челото или зад гръба на ръката.

3. Правилното нанасяне и смесване на грима

Правилното нанасяне и смесване на грима

Използвайте качествени четки и спонджове за грим, за да нанесете и смесите продукта правилно.

Гримът трябва да се нанася според типа с продукт и формулата му. Например, кремообразните продукти и фон дьо тен се нанасят най-добре с четка или гримов спондж, докато пудрата е най-добре да се нанася с косъместа четка. Използвайте тръпчиви движения, за да смесите грима, така че линиите да не са видими.

4. Защита на кожата

Защита на кожата

Независимо дали използвате фон дьо тен със слънцезащитен фактор (SPF) или не, е жизнено важно да защитите кожата си всеки ден.

Винаги носете слънцезащитен фактор под грима си. Това помага да се предотврати преждевременното стареене на кожата, хиперпигментацията и ракът на кожата.

5. Свежест и естественост

Свежест и естественост

Състоянието на кожата вие е много важно, така че не забравяйте да я подхранвате и хидратирате.

Старайте се гримът ви да изглежда възможно най-естествено и свежо. Например, използвайте оцветени гелове и балсами за устни, вместо тежки ружове; коректор само където е нужно, вместо цялостно покритие с фон дьо тен; и леки сенки за очи за дневен грим.

6. Основни техники на грим

Основни техники на грим

Ученето на основните техники на грим може да ви помогне да постигнете професионален резултат всеки път.

Някои основни техники на грим включват: контуриране и осветяване, прокарване на вежди, нанасяне на сенки за очи и молив за очи, и издължаване на устни.