Миглите може да добавят допълнителен чар и акцент към визията ви. Но без правилното лепило, те не биха били толкова ефективни. Лепилата са ключов елемент, който гарантира, че миглите остават на място през целия ден (или нощ). Днес ще ви помогнем да изберете най-подходящото.

Съставки в лепилата за мигли

Първо, трябва да знаете какви са основните съставки в различните лепила. В повечето случаи те съдържат акрилати/винилови съставки, латекс или биохимични съставки. Съществуват и варианти на лепило без латекс и формалин, които са подходящи за хора с алергии или чувствителна кожа.

Видове лепила за мигли

Общо взето, има два основни типа лепила за мигли – прозрачни и черни. И двата вида имат своите предимства и може да изберете в зависимост от това какъв вид визия искате да постигнете.

Предимства и недостатъци на различните видове лепила

Прозрачните лепила са златният стандарт, използвани от много професионалисти. Те могат да се използват с всякакъв вид мигли и няма да променят цвета на вашата линия за мигли. Удължаващите мигли се разкриват напълно, без да бъдат замъглени от черен цвят.

От друга страна, черните лепила са идеални за достигане на по-интензивна и драматична визия. Те вече са самата черна подводка за очи, така че няма нужда от допълнителна подводка, което може да бъде полезно, ако искате да намалите времето за подготовка.

Изборът на лепило според естествените си условия

Вашите естествени условия и нужди са важни, когато избирате лепило за мигли. Ако имате чувствителни очи или кожа, по-добре е да изберете лепило без латекс или формалин. Избягвайте също така лепилата с аромати, тъй като те често могат да предизвикат раздразнения и алергии.

Заключение

Изборът на правилното лепило за мигли може да изглежда обезсърчаващ, но ползите на неговото използване са безспорни. Надяваме се, че тази статия ви е била полезна и помогна да ви направи този избор малко по-лесен. Приятно пазаруване!