Наскоро всички много говорят за бързата мода и негативните й последствия за околната среда. Но ние рядко обръщаме внимание на това, как продуктите за грижа за кожата, които използваме всеки ден, влияят на планетата, животните и нас самите. Знаете ли, че някои марки използват съставки, извлечени от животни или извършват тестове върху животни, за да продадат продуктите си? Добрата новина е, че има безброй брендове, които напълно отхвърлят всички форми на жестокост и предлагат качествени средства за грижа за кожата, които си струва да опитате.

Какво означава ‘безжестока’ козметика?

Първо, нека поясним какво означава „безжестока“ козметика. Това означава, че продуктът е произведен без да е тестван върху животни по никакъв етап от производственото му процеса. Много страни, включително Европейския съюз, вече забраниха тестовете върху животни за козметични цели, но все още има големи пазари като Китай, които изискват такива тестове по закон.

Как да откриете безжестока козметика за кожата?

Най-лесният начин да установите дали даден продукт е безжесток е да проверите дали има някой от следните сертификати на опаковката: Leaping Bunny, Cruelty-Free International, PETA’s Cruelty-Free or Vegan Society.

Популярни марки безжестока козметика

Оrdinary

Оrdinary е марка, която предлага качествени продукти на достъпни цени. Те са известни със своите серуми и активни съставки, които могат да помогнат за проблеми като акне, стареене и хиперпигментация. Те са сертифицирани от PETA като безжестока компания и много от продуктите им са вегански.

Drunk Elephant

Drunk Elephant е още един безжесток бренд, който е известен със своите високи стандарти за качество. Те се фокусират върху използване на ефективни съставки, които са добри за кожата и не използват обичайнит „списък с подозрителни“ съставки като алкохоли, силикони, фрагменти и други.

Paula’s Choice

Paula’s Choice е марка, която е получила много признание заради своите научно доказани решения за кожата, които са изключително ефективни. Те са сертифицирани от Leaping Bunny като безжестока компания.

Заключение

Подкрепата на безжестоката козметика не е просто моден каприз. Това е начин да изразим своята грижа за животните и околната среда, като по този начин помагаме и за собственото си здраве. Не забравяйте, че всеки път, когато купувате продукт, вие гласувате за типа на промишленост, която подкрепяте.