Как глицеринът представлява свойство за косметичните продукти?

Глицеринът е стабилен високомолекулен алкан, който често съществува в продуктите на здравето и красотата, и известно е като глицерин, глицерон или гълътрин. Традиционно използваният като моносахарид, глицеринът се произвежда посредством каяка или синтез. Той играе важна роля в нашето здраве, като естествен гориво, лек масло или влагател за тялото, както и външно за козметичните ни продукти.

Свойства на глицерина в козметиката

Глицеринът има много възможности за използване в козметиката, от които много се ползват днес. Базата му като естествен и биодостъпен продукт го прави целесъобразно да се използва за личните козметични продукти. Неговите свойства включват и придават на кремовете бариер против увлажняване и поддържат обмисленото козметично продуктиране в по-лонките кремове, без да им се навреди ефектът.

Увлажнявайки процес

Едно от основните свойства на глицеринът в козметиката е, че действа като увлажнител, като запазва отговорно влагата в кожата, за да се предотвратят дръжка и сухи зябълки. Тоци и друга захар е намерил място във всяка линия за кремове. Друго предимство на глицеринът като увлажнител е от продължителен тип, което означава, че влагата се запазва долго време, за да се постигне идеалната влага в кожата.

Смивател процес

Много козметични подмладяващи процеси са насочени към премахване на отложените клетъци от кожата, оскълчаване на порите и увеличаване на хидратирането. За да се стигне до този резултат, много продукти съдържат глицерин. Той е добро смивателно средство, което позволява да се постигне дълбоко чистене нашата кожа на безпомощно ниво, при което има и допълнително предотвратяване на засечване или изпалване.

Свойства отпускащи и премахване на бръчки

Глицеринъ