Въведение

Познаването на типа на кожата ви е първият стъпка към грижа за нея. А също ви помогна да разберете какъв тип продукти са най-добри за вашата кожа! В това коренно различие между трите главни пори на кожата – нормална, суха и мазна кожа.

1. Нормална кожа

Нормална кожа е добре балансирана кожа. Това е нито твърде суха, нито твърде маслена. Нормална кожа има равномерни нива на влажност, блестяща кожа, неголями пори и минимален брой пъпки и бръчки. Изисква внимателна грижа, за да запазите тези важни атрибути. Всеки ден след приемане на душ, използвайте хидратираща козметика, като гел за оцветяване на кожата, за да поддържате кожата си в добра форма.

2. Мазна кожа

Мазна кожа обикновено се характеризира с голяма блестящост, малки, но видими пори, черни точки и блистания. Това е резултат от прекомерното производство на себум (мазнина) от себумовите жлези. Тук най-вече се нуждае от почистване и регулиране на омазняване. Използвайте крем за почистване, който регулира мазнина, особено в областта на Т зоната (чело, нос и брада).

3. Суха кожа

Сухата кожа е кожа, която липсва влага. То може да се дължи на генетични причини, климатични условия, употреба на груби продукти за грижа за кожата и др. Тук продуктите за грижа за кожата, които ви трябват най-вече, са хидратиращи. Сухата кожа често води до напукване на кожата и бръчки. Допълнително хидратирайте кожата си по всяко време на деня с хидратиращ крем.

4. Комбинирана кожа

Комбинирана кожа е мазна в Т зоната и нормална / суха в други области. Това е най-често срещаният тип кожа. Има потребност от различни продукти за различните зони на лицето. Използвайте продуктите съобразно нуждите на различните области на кожата ви.

5. Чувствителна кожа

Чувствителна кожа често реагира с пъпки, червено, сърбеж или раздразнение. Чувствителната кожа обикновено е резултат от силни алергични реакции към определени химикали или добавки. Тук най-важното е да избягвате продуктите, които предизвикват раздразнение и да използвате хипоалергенни продукти.

Заключение

В непосредствена област на кожата имаме нужда от качествени, подхранващи продукти, които същевременно да не предизвикват нежелани последици. Разбирането на типа на вашата кожа и това как те се грижат за нея е ключова стъпка за поддържане на свеж, шипров и красив вид.