Красивите ръце са изразителен знак за всяка жена. Маникюрът е неизменна част от рутината ни по грижа за себе си и този блог ще ви помогне да се справите с една от най-големите предизвикателства пред него – премахването на полираш и поддръжката му.

Как да премахнем полираш правилно?

Правилното премахване на полираш е елементарно за поддържането на здрави нокти. Ако се наложи да сменяте цвета на ноктите си редовно или просто искате да ги оставите да почиват, следвайте тези стъпки:

  1. Първо, подсигурете се, че имате качествен махач за лак. Вашият избор трябва да зависи от типа лак, който сте нанасяли. Например, ако използвате гел лак, ще трябва да използвате специален махач за гел лак.
  2. Втората стъпка е насищане на памучна тампона с махача за лак и прилагането му върху ноктя за няколко минути. Това ще помогне на махача да проникне в лака и да го отслаби.
  3. След като лакът е отслабил, можете да премахнете тампона и да използвате памучен тампон или мека кърпа, за да премахнете остатъците от лак.
  4. Накрая, измийте ръцете си с мек сапун и топла вода, за да премахнете остатъците от махача за лак. Не забравяйте да нанесете хидратиращ крем или олио след това, за да поддържате кожата на ръцете и ноктите ви хидратирани и здрави.

Поддръжка на полираш

След като сте премахнали старият лак, следващата важна стъпка е поддържането на ноктите ви. Ето няколко съвета:

  • Винаги нанасяйте база преди лак: Базата предпазва ноктите от избледняване и прокъсване.
  • Избягвайте прекомерното използване на гел лак: Гел лаковете са устойчиви и красиви, но ако ги използвате за дълго време без прекъсване, те могат да повредят ноктите ви.
  • Хидратирайте ръцете и ноктите: Редовното хидратиране помага на ноктите да растат здрави и красиви.
  • Не гризете ноктите: Не само че картинката е неприятна, но и ноктите стават къси и режещи и лесните за маникюр.

Като обобщение, правилното премахване и поддръжка на полираш може да направи огромна разлика в общото здраве и вида на вашите ръце и нокти. Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да поддържате перфектен маникюр!