Косата е едно от най-значимите средства за самоизразяване, и когато цветът й не отговаря на очакванията ни, това може да ни удари силно. За щастие, има средства и методи за поправяне на повечето проблеми с цвета на косата.

Проблем: Жълт цвят

Това обикновено се случва, когато опитате да направите косата си по-светла. Решението тук е да използвате сребърен шампоан или балсам, които се борят с жълтите тонове.

Проблем: Твърде тъмен цвят

Ако сте приложили боя за коса и краен резултат е много по-тъмен отколкото сте предвиждали, възможно е да се наложи да изчакате няколко дни, за да избледнеят цветовете. Можете да помогнете на този процес, като използвате дълбоко почистващ шампоан и оставите го да подейства върху косата ви за няколко минути преди да го изплакнете.

Проблем: Не равномерен цвят

Този проблем обикновено се появява когато боядисвате косата си вкъщи и не успеете да разнесете боята равномерно. Най-доброто решение е да потърсите помощ от професионален фризьор. Те имат експертизата и уменията, за да осигурят, че боята е приложена равномерно и няма да виждате разлики в цвета.

Проблем: Цветът бързо избледнява

Определени цветове избледняват по-бързо от други, особено червените и лилавите тонове. Едно от най-добрите решения е да използвате продукти, специално предназначени за боядисана коса. Те защитават цвета от избледняване и помагат на косата да изглежда свежа и ярка по-дълго време.

Проблем: Изсветляване причинява пожълтяване

Когато изсветлявате косата, натуралните й топли тонове могат да се изразят като жълти или оранжеви. За да нейтрализирате това, използвайте сребърен шампоан или разкрасител за коса със сини pigменти, които ще помагат да се намали появата на пожълтяване.

Заключение

Проблеми с цвета на косата могат да се възникнат поради много причини, включително неправилно приложение, избор на грешната боя или просто несъвместимост между боята и вашата естествена коса. Въпреки това, възможно е да оправите повечето от тези проблеми с малко време, търпение и правилните продукти.