Твоята кожа ли е суха? Не ядете тези продукти от храна!

Сухота на кожата може да предизвика много проблеми – дразнещи болки и усещания, изсушени и излагащи рани, прически и пясък и много често сусами. Дори да нямате тежко кожно заболяване или изключително суха кожа, с цел да се запази кожата гладка, мяка, може би трябва да правите изключения в приемането на някои храни. Некои продукти от храна може да увеличат сухотата на кожата, така че да се промени стилът на хранене, може да бъде хубав план за замяна. В този ръководство ще разгледаме продуктите, които биха могли да ви помогнат да избягате сухота на кожата.

Алкохол

Алкохол е вече познато за своето деяние на дегидриране, тоест, да изважда влага от кожата ви и по този начин да я изсуши. Ние не препоръчваме пълно изпитване на алкохола или отчитане му изцяло. Ако нормално си позволявате алкохол в малки количества, по-добре избягвайте соковете, концитрирани напитки и виното, които се използват за достигане на същите резултати и дават по-малко сухота на кожата.

Сол

Солта може да има дълбок влияние на вашата кожа. Излишното им може да причини увеличаване на циркулацията на солнечните лъчи и да зареди кожата с прах или пясък. Изрязването на сол от храната ви ще простира кожата и детоксифицира организма, като намалява болките и влиянието на алергиите и акнето.

Щрихи

Вредно за кожата може да бъде и много маса от щрихи, които са включени в храната. Щрихи съдържат доста мастни киселини, които могат да ви засилят по-скоро. Избирането на именно природни безмаслени щрихи може да помогне да бъде кожата ви по-мека и гладка.

Варено лече

Храненето на лече, предимно изварено лече, може да увеличи сухотата на кожата ви. На дълго срок това може да предизвика сериозни проблеми с кожата, като изсушени рани и алергични реакции. Предпазвайте се от този вид нискомасле