Темата на парабените и тяхното използване в козметичните продукти застава слушане с всяко приличане изминаване на време. Все повече и повече люде се обърнат към природните източници на стабилизиращите средства, наблюдавайки за здрава и бележката. Но какво са парабените и защо да се избягва тяхното използване?

Какво са парабените?

Парабените са стабилизиращите ароматни съставки, които дават устойчивост на сензибилните козметични продукти, като кремове и гелове. Те са добре проучени и тествани, което доведе до безупречна безопасност за хората. Основните парабени са метилпарабен, этилпарабен, пропилпарабен и бензилпарабен, които са металйни соли. Те се използват за да се борави с бактериите и плесента, подсилващи процеса на размъкване на продукта.

Защо да се избягват парабените в козметичните продукти

Някои изследвания предложиха, че парабените могат да предизвикат вреди за здравето. Те, като фталати, могат да се проникнат в кръвоносните съдове, изглежда благородни, могат да доведат до разрушаване на здравето. Това беше особено израз без да се взема предвид, че някои парабени биха могли да бъдат нестабилни и да бъдат преобразувани при свързване с хормоните, намалявайки това влияние върху здравето.

Освен това, има още други причини да се избягва използването на парабени. Техните продукти могат да бъдат токсични за околната среда, изследванията показват, че въвеждат нежелани хемични вещества в околната среда. Те също така могат да предизвикат стартиране на резистентни штамове на бактериите, което няма като евиденция в лекарствата, за да борави с тях. За тази причина е най-добре да се избягва използването на парабени при производство на козметични продукти.

Как да избегнем парабените в козметичните продукти?

Най-добрият начин да избе