Видове продукти за грижа за кожата

Страхотната кожа е резултат от редовна грижа и инвестиция в правилните продукти. Добър начин за поддържане на здрава и сияйна кожа е да разберем контекста и ефективността на различните продукти за грижа за кожата. В тази статия, ще направим пътешествие през гамата от продукти за грижа за кожата, които са на ваше разположение.

Чистачки

Преди да пристъпите към останалите продукти, всеки режим по грижа на кожата трябва да започне с темелно почистване. Чистачките измиват замърсяванията, остатъците от грим и мазнините, които могат да затъпят порите. Съществуват четири основни видове чистачки: пяна, гел, масло и крем. Вашият тип кожа в голяма степен определя кой вид чистачка е най-добър за вас.

Тонери

Тонерите са формулирани да премахнат последните остатъци от замърсявания и продукти, въпреки че също могат да помогнат на кожата да възстанови своя нормален pH показател. Те могат да бъдат ободряващи, хидратиращи или балансиращи, в зависимост от съставките.

Серуми и есенции

Серуми и есенции са концентрирани продукти, предназначени да борят конкретни проблеми. Те могат да са обогатени с антиоксиданти, хидратиращи съставки или други активни съставки.

Овлажнители

Овлажнителите допринасят за запазването на влагата на кожата, като я предпазват от изсушаване. Те могат да бъдат леки (емулсии, лосиони) или по-тежки (кремове, балсами).

Маски

Маските за лице могат да имат разнообразно действие, включително подхранващо, ободряващо, успокояващо, изсветляващо и детоксикиращо. Те могат да бъдат представени като листи, гелове, кремове или глини.

Ексфолианти

Ексфолиантите изглаждат текстурата на кожата, като премахват мъртвите клетки по повърхността. Те могат да бъдат механични (скрабове) или химически (AHA, BHA, ензими).

Продукти за защита от слънце

Защитата от UV лъчи е най-добрата предварителна мярка срещу застаряване на кожата. Продуктите за слънчева защита могат да бъдат химически (абсорбират UV лъчите) или минерални (отразяват UV лъчите).

В заключение, грижата за кожата изисква инвестиция в време и качествени продукти. Гамата от продукти за грижа за кожата може да бъде огромна, но сега трябва да имате по-добра представа за това кои от тези продукти са подходящи за вас.