Днес човешките влакна преминаха далеч от просто маточно мляко, и людите търсят различни примеси, храни и процедури, за да ги здраво хранят и пазят. На изминалите години е последното „съвършенство“ в изкуството да се поддържа и украси човешките влакна – гелатиново лечение. Но има ли доказателства, че тази процедура работи? В тази статия ще разгледаме предимствата и недостатъците на гелатиновото лечение на влакната.

Какво ни доставя гелатин?

Гелатинът е комбинация от две вида бели белтъци – коллаген и еластин. Това е основна съставка на кожата, чијато наредба е свързана със стареенето. Тъй като коллагенът играе ключова роля в здравото наше тяло, прилагането му навън може да доведе до изпълнение на много ползи. За момента не подпомагаме как гелатинът допринася да се поддържа кожата, защото няма доказателства, че това може да направи. Тъй като гелатинът има много полезни свойства, учените се справиха да намерят подходящо приложение на гелатина – той може да бъде приложен и за възстановяване на влакната. Основните ползи от гелатиновото лечение на влакната са:

  • Защита на влакната против врагозитна среда;
  • Профилактика на стареенето;
  • Дава необходимата влага и хранене;
  • Укрепва влакната, за да се избегнат излишното раздрасване при формиране на прическа;
  • Запазва природната красота на влакната.

Как работи гелатинът при лечението на влакната?

Гелатиновата маска за влакна е процедура, при която гелатинът се вмъква във влакната и повечето от тях свързва влагата във волосата. Това обаче не е толкова просто, както изглежда, защото влакната винаги трябва да бъдат предварително подготвени, за да позволят вмъкването на гелатин. За тази цел водена пара е изключително важна – тя може да направи влакната по-разположима и да позволи по-лесно вмъкването на гелатина. След предвар