Елегантно маникирани нокти могат да добавят стил и блясък към вашия общ вид, независимо дали се готвите за специално събитие или просто искате да изглеждате подредено всеки ден. За да гарантирате, че вашият маникюр издържа колкото е възможно по-дълго, е важно да го поддържате правилно. Следва списък от съвети, които ще ви помогнат да поддържате ноктите си в отлично състояние.

1. Използвайте базов лак

Базовият лак създава защитна бариера между нокътя и
цветния лак, което предотвратява обезцветяването и повреждането на нокътя. Той също така помага на цветния лак да пристъпва по-добре, като удължава живота на вашето маникюр.

2. Избегнете контакт с вода

Водата може да причини проблеми на вашия маникюр, като например отпускане и обелване на лака. Старайте се да избегнете дълъг контакт с вода от поне час след нанасяне на лака. Това означава, че трябва да отложите миенето на дрехи, тарелки или вземането на душ с веднага след маникюр.

3. Използвайте лак-закрепител

Лакът-закрепител помага на лака да издържи по-дълго, предотвратявайки неговото скъсване и отпускане. Нанасяйте лак-закрепител всеки два или три дни за да осигурите допълнителна защита за вашите маникирани нокти.

4. Използвайте лубрикант по краищата на ноктите

Нанасянето на малко количество лубрикант, като например вазелин, по краищата на ноктите може да помогне за предпазване на лака от скъсване и обелване. Това е особено полезно ако имате маникюр с гел или акарилни нокти, тъй като те може да бъдат особено чувствителни към обелване.

5. Носете ръкавици когато почиствате

Чистачни продукти, по-специално тези, които съдържат забележими амонячни аромати, могат да станат враг на вашия маникюр. Винаги носете ръкавици, когато почиствате за да предпазите ноктите си от вредни вещества.

По-горе са изброени само няколко съвети за поддържане на маникирани нокти. С използването на тези стратегии, съчетани с редовни посещения при своя маникюрист, можете да се радвате на перфектно маникирани нокти дни, седмици наред. Обръщането на внимание към поддържането на вашите нокти е един малък детайл, който може силно да повиши вашето доверие и увереност във всякакви ситуации.