В тази статия ще се занимаем с общите проблеми, свързани с боядисването на косата, и ще ви дадем няколко съвета за корекция на цвета на косата и подобряване на цялостния външен вид.

Начини за коригиране на неудачно боядисване на косата

В определени ситуации боядисването може да бъде трудна задача. Дори и най-опитните професионалисти понякога може да срещнат проблеми. Ето няколко примера.

Твърде тъмен цвят

Ако вашият цвят е твърде тъмен, няма нужда да паникьосвате, защото има много ефективни методи за изсветляване.

  • При първите признаци за нежелано тъмнене: Смесете равни части от вода и ябълков оцет, преминете през косата си и изплакнете след 15 минути. Оцетът ще помогне да се направи цветът по-светъл, да се избегнат нежеланите оттенъци и да се добави блясък.
  • Ако това не помогне: Можете да опитате със специализирани продукти за корекция на цвета. Можете да намерите тези продукти в мнозина магазини за козметика.
  • Ако искате да премахнете целия цвят: Това обикновено се стига до него, когато сте твърде недоволни от цвета. Погрижете се такъв продукт да се използва от професионалист. Някои бои за коса могат да бъдат твърде агресивни и могат да причинят увреждания на косата ви.

Твърде светъл цвят

Ако вашият цвят е твърде светъл в сравнение с оригиналния ви, можете да опитате следните методи:

  • Боядисване в желания цвят: Това е най-лесният начин да оправите цвета на косата си, ако е твърде светъл. Просто купете боя в желания от вас цвят или посетете козметичен салон.
  • Използвайте тониращ шампоан: Ако не искате да боядисвате косата си отново, тониращите шампоани са отлична алтернатива. Те ще дадат на косата ви лек оттенък и ще помогнат на цвета да се задържи по-дълго, като същевременно ще поддържат нейната плътност и здравина.
  • Смесете си собствена „боя“: За това ще ви е нужна тонизираща маска за коса, по-тъмен от желания от вас цвят. Смесете я с обикновен балсам за коса и оставете сместа да работи на косата ви в течение на нощта.

В същото време, предотвратяването на такива проблеми е важно за здравето на вашата коса.

Много ефективни са периодичните третмани с маски за коса, използването на подходящи продукти, както и периодичния посещения на козметик или фризьор. Въпреки това, най-важното е да помните, че красотата идва отвътре.

Надяваме се, че тази публикация ви е била полезна и желаем успех в корекцията на цвета на вашата коса.