Направете вашите изкуствени мигли да изглеждат добре, колкото изглеждате вие

Увод

Изкуствените мигли са прекрасен начин да разнообразите своята визия, добавяйки допълнителен обем и дължина на вашите естествени мигли. Но за да ги запазите и да изглеждат добре колкото вие, трябват ви правилната грижа и знание за правилното им премахване. В тази статия ще споделим с вас необходимите стъпки и съвети по темата.

Грижа за изкуствени мигли

Аз ще вкарам няколко съвета за грижа, които биха ви помогнали да поддържате вашите изкуствени мигли в добро състояние за максимално времетраене:

  • Избягвайте вода и влажност: По възможност трябва да избягвате всякаква вода или влажност върху вашите мигли, особено през първите 24 до 48 часа след прилагане. Ако може, избягвайте и парата от душа.
  • Бъдете нежни: Не трийте миглите си силно когато ги почиствате или ги сушите. Винаги бъдете нежни и водете ги нежно с бъчвичка.
  • Не използвайте маскара: Използването на маскара върху изкуствените мигли може да ги накарай да се слепят заедно. Вместо това, ако все пак искате да използвате маскара, приложете я само на вашите реални мигли, преди да поставите изкуствените.
  • Използвайте специален очен грим: Някои грим продукти могат да разрушат адхезията на изкуствени мигли. За по-добри резултати, използвайте продукти, които са специално предназначени за изкуствени мигли.

Премахване на изкуствени мигли

Правилното премахване на изкуствените мигли е също толкова важно, колкото и тяхната поддръжка, за да предпазите вашите естествени мигли. Ето как:

  1. Пригответе си разтвор за премахване на грим: Първо, ще ви е нужен разтвор за премахване на грим. Изберете такъв, който е специфично за грима около очите или е чувствителен към кожата.
  2. Намокрете памучен тампон: Намокрете чист памучен тампон във вашия разтвор за премахване на грим и нежно приставете към краищата на вашите мигли.
  3. Нежно масажирайте: Нежно масажирайте тампона по линията на миглите, като работите от корените към върховете, за да отстраните лепилото и грима.
  4. Нежно премахнете: Накрая, когато вече сте размекнали лепилото, просто нежно слезте изкуствените мигли. Никога не ги дърпайте или ги рвейте, тъй като това може да вземе част от вашите естествени мигли.
  5. Почистете ги: След като сте ги свалили, не забравяйте да ги почистите добре. Можете да използвате същия разтвор за премахване на грим, за да премахнете всякакъв остатъчен грим или лепило.

Заключение

Грижата и премахването на изкуствени мигли изисква малко внимание и усилия, но всичко това е част и от удоволствието от тяхното носене. С нашите съвети ние се надяваме, че ще ви помогнем да предпазите своите естествени мигли и да използвате изкуствените мигли по най-ефективния начин.