Макиажът е вълшебство, свързано с красотата, което в известна степен преобразява човека, като подчертава неговите хубави черти и прикрива такива, които му се струват не достатъчно добри. Без значение дали сте професионално гримьорче, ентусиаст-любител или просто желаете да изглеждате презентабилно всеки ден, вие знаете колко важни са макиажните продукти. В тази статия ще разгледаме различни видове макиажни продукти, за които трябва да знаете.

Основа за Грим

Основата е важна част от всяка макиажна рутина. Тя подготвя кожата за нанасянето на следващите продукти и помага за по-дълготраен и безупречен резултат от макиажа. Основите за грим могат да бъдат хидратиращи, матиращи, съдържащи слънцезащитни фактори или осигуряващи допълнително покритие.

Фон дьо тен

Фон дьо тенът е един от най-фундаменталните макиажни продукти. Той се използва за изравняване на тена на кожата, скриване на несъвършенства и създаване на гладка и равномерна основа за останалата част от макиажа. Има фон дьо тени в различни оттенъци и формули, които могат да се адаптират към всеки тип кожа и нужди.

Коректор

Коректорът работи заедно с фон дьо тен, за да прикрие всички несъвършенства, като избухнали пъпки, тъмни кръгове около очите или пигментни петна. Той предлага допълнително покритие, където е необходимо, и е наличен в разнообразни цветове, за да коригира различни видове дефекти на кожата.

Пудра

Пудрата работи, като „заключва“ фон дьо тена и коректора на място, осигурявайки дълготраен и неподвижен finish. Тя може да бъде прозрачна или да има лек пигмент, за да добави още малко покритие. Освен това, пудрата може да помогне за контрол на мазнините и блестящите участъци по лицето.

Бронзант, Румяна и Илюминатор

Тези три продукта се използват за добавяне на цвят и измерение на лицето. Бронзантът помага за създаване на естествена изглеждаща сянка и топлина, румяната придават здравословен цвят на бузите, а илюминаторът придава на кожата сияние и свежест.

Сенки за Очи

Сенките за очи могат да добавят драма или може би стилна нотка към вашия макиаж. Те винаги са поставка в макиажите за очи и могат выпъкнат от изключително натурални до изключително интензивни цветове.

Очна Линия и Спирала

Очната линия и спиралата са ключови за завършването на всяка визия на очи. Очната линия може да добави дефиниция и интензивност на очите, докато спиралата удължава и уплътнява миглите, за да ги направи по-забележими.

Червило

Червилото може да бъде от съществено значение в завършващия етап на вашия макиаж. То може да добави цвят на устните ви и да подчертае цялото ви излъчване. Без значение дали предпочитате неутрален или ярък цвят, гланцово или матово покритие, има цяла гама от възможности.

Краен Заключни Фиксатор

Заключващият фиксатор е последният етап при нанасяне на грим. Той работи, като заключва всички предишни продукти за по-дълготраен макиаж, като също така може да освежи вашия макиаж през деня и да добави допълнителна доза хидратация.

Заключение

Всеки от тези макиажни продукти играе своя уникална роля в процеса на преобразяване. Независимо дали използвате всички видове макиажни продукти или само избрани, ключът е в това да знаете как да използвате всеки продукт по най-добрия начин, за да постигнете желания от вас резултат. Приветствайте разнообразието в света на макиажа – перфектната визия е на върха на пръстите ви!