Кожата ви е зачервена и се раздразва лесно? Има съдови лезии? Ако отговорът е да и на двата въпроса, тогава кожата ви може би е куперозна (или поне е чувствителна).

Знаем колко трудно е да поддържате кожата, която се раздразва лесно, щастлива и спокойна. Но ние също знаем и за няколко продукта, които ще ви доближат до сдобиването с чисто и красиво лице.

Грижата за реактивната кожа никога не е била по-лесна! Просто изберете един от споменатите продукти и ги включете в ежедневната си рутина, за да можете скоро да се насладите на спокойна и сияйна кожа, по която няма следи от зачервяване или спукани капиляри.

Какво да изберете: крем за лице или серум за лице?

За много хора тези 2 продукта изглеждат като еднакви, което за съжаление не е напълно вярно. Всъщност тези 2 козметики доставят по-добри резултати, когато се използват заедно. След измиване на лицето и избърсване с тоник, трябва да нанесете серум, тъй като, когато е чиста, кожата попива по-бързо и транспортира хранителните вещества по-надълбоко. Когато последвате серума с крем, той ще ги заключи в кожата, така че те ще действат отвътре, за да могат скоро да доставят гладка, безупречна и здрава кожа. Така работят тези 2 продукти за грижа. 

Кои съставки трябва да търсите?

Докато търсите успокояващи серуми за лице, главно се фокусираме върху съставките. Кои вещества бихме искали да открием? Разгледайте списъка с козметични съставки за чувствителна и податлива към дразненен кожа.

+ екстракт от конски кестен

Тази растителна козметична съставка таргетира капилярите, за да ги направи по-силни и еластични. Това в последствие намалява проблема с паякообразните вени и зачервяването. В допълнение този екстракт доказано предотвратява бръчките и забавя стареенето.

+ витамин С

Това е един от най-силните натурални антиоксиданти. Тъй като оксидативният стрес е една от причините за спуканите капиляри, това хранително вещество е едно от най-важните, които трябва да се нанасят върху податливата към зачервяване кожа. В допълнение, витамин С участва в синтеза на колаген и има ценен ефект върху капилярите. Витамин С забавя и стареенето.

+ витамин К

Този витамин е важен за съсирването на кръвта, което предотвратява кървенето при нараняване на кръвоносни съдове. Като резултат зачервяването намалява.

+ глицерин

Страхотна хидратираща съставка, която също успокоява раздразнената коса и оставя лицето по-гладко.

+ масло от семена на малина

Подсилва натуралната защитна бариера на кожата и я защитава от вредните UV лъчи.

+ розово масло

Първо, розовото масло се бори със свободните радикали, което означава, че предотвратява преждевременното стареене на кожата. То доставя и успокоение и оставя лицето с равномерен тен.

+ масло от черен кимион

Това натурално масло успокоява раздразнената кожа и се бори с петната.

Кои съставки трябва да избягвате?

Естествено, има и някои козметични съставки, които в никакъв случай не трябва да се слагат върху реактивната кожа. Някои от тях включват:

  • етилов алкохол
  • SLS, SLES и други почистващи препарати
  • етерични масла
  • определени аромати

Топ 6 серума, които да премахнат зачервяването и другите проблеми при куперозна кожа

Първо място – Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Серумът от Nanoil е сигурният номер 1 сред серумите, направени за справяне с проблемите при куперозна кожа. Както името предполага, главната задача е да се пребори със зачервяването на лицето и за да успее да постигне това, козметиката е направена от 4 растителни екстракта, извлечени от липа, шишарки от кипарис, корен от пунарнава и кора от кестен. Въпреки че тези натурални съставки се допълват, екстрактът от кора от кестен изглежда, че действа най-добре. Защо? Защото е най-добър за справяне със спуканите капиляри.

Серумът може да се нанася по 2 пъти на ден. Освен че намалява видимостта на паякообразните вени и зачервяването, той прави кожата по-силна и устойчива на външни фактори, които причиняват дразнене. Става още по-добре, когато осъзнаете, че Nanoil Anti-Redness Face Serum доставя на кожата хранителни вещества и вода за по-красива кожа. Това определено прави серума многофункционален и идеален за най-деликатната кожа. Подходящ е и за вегани. На всичкото отгоре, Nanoil Anti-Redness Face Serum е наличен в шише от 50 мл, което стига за няколко дълги месеца, подобрявайки състоянието на лицето и намалявайки зачервяването.

Оригиналният серум от Nanoil за зачервявания, може да се поръча на nanoil.bg

Второ място – Dior, Capture Youth Redness Soother 

Dior е лансирал серум за лице, който е идеален за куперозна и чувствителна кожа. Той доставя мигновено успокоение на раздразнената кожа. Когато се използва за по-дълго време, Capture Youth Redness Soother успява да намали зачервяването на лицето и да изравни тена. Струва си да се отбележи и че тази козметика за грижа е направена с агенти, действащи срещу стареенето.

Някои от другите съставки, използвани в този серум, са витамин Е и пшенични пептиди. Като цяло този серум е главно направен от натурални съставки. На всичкото отгоре, формулата е лесна за разпределяне по лицето. За най-добри резултати се препоръчва да комбинирате Capture Youth Redness Soother с крем за лице от същата серия. За съжаление, сравнително високата цена не я прави бюджетен избор за грижа за кожата.

Трето място – Exuviance, AntiRedness Calming Serum 

Exuviance е бранд, лансиращ продукти, които могат да бъдат намерени в салоните за красота и скъпите дрогерии. За щастие AntiRedness Calming Serum, който е направен за чувствителна и податлива към зачервяване кожа, може да бъде открит онлайн, но не и по целия свят. Всъщност резултатите се появяват до няколко седмици. Какво прави този успокояващ серум?

Първо, доставя релаксация на раздразнената кожа. Когато се абсорбира, Exuviance AntiRedness Calming Serum спира възпалението и възстановява увреждането, причинено на стените на кръвоносните съдове. Ефектът не би бил впечатляващ, ако не бяха витамин С, витамин Е и млечната киселина, от които серумът е съставен.

Четвърто място – Dr. Grandel, Couperose Expert Concentrate 

Най-отличителната черта на Couperose Expert Concentrate е комплексът Peptyd Matrix, създаден от Dr. Grandel. Тази смес от съставки е казано, че възстановява скъсаните връзки колаген и еластин в кожата. Други съставки, които подобряват състоянието на кожата, са витамин Е и растителни екстракти, извлечени от корен от азиатска трева и листа от пелин. Формулата е обогатена и с розово масло за по-здрави капиляри.

Интересното е, че серумът има зелени пигменти, които са отговорни за прикриването на зачервяването. Точно, както гореспоменатите серуми за лице, Couperose Expert Concentrate съдържа някои съставки срещу стареене. Ако искате да се насладите на най-добрите резултати, трябва да използвате този серум заедно с крем от същата серия продукти.

Пето място – Mesoboost Capillar, Day Serum

Когато стане въпрос за характерните черти на този серум, една от тях със сигурност е гелообразната му текстура. Както конкурентите, Mesoboost Capillar Day Serum е създаден, за да служи на чувствителната, нормална и податлива към зачервяване кожа. Екстрактите от кестен и гинко билоба са отговорни за запечатването и подсилването на стените на капилярите. Естествено, този серум не е само от 2 съставки – формулата включва и лактобионовата киселина, и глюконолактонът, които са отговорни за намаляване на зачервяването.

Добрите новини са, че Mesoboost Capillar Day Serum не само се справя със зачервяването на лицето, но и подсилва натуралните защитни механизми на кожата, правейки я по-устойчива към външни фактори. За съжаление някои потребители отбелязват, че отнема дълго време, докато този серум проникне през кожата. Други твърдят, че козметиката не се комбинира добре с гримове, което означава, че серумът трябва да се използва само вечер.

Шесто място – Dr. Jart+, Cicapair, Tiger Grass Re.Pair Serum 

Ето и последният серум за лице за чувствителна кожа, податлива към зачетвяване и съдови лезии. Той се фокусира върху доставянето на мигновено успокоение на раздразнената кожа. Как го прави? Главно благодарение на пантенола и екстракта от Готу Кола, смесени с други растителни вещества. Списъкът със съставките е доста дълъг, но целият състав е доминиран от натурални вещества. Все пак не трябва да се забравя, че колкото повече съставки, толкова по-голям шанс от дразнене.

Колкото по-дълго се нанася Dr. Jart+, Cicapair, Tiger Grass Re.Pair Serum върху кожата, толкова по-малко реактивна става тя. Интересното е, че този серум може да се използва локално, но можете да го разпределите и по цялото лице и врат. За съжаление този продукт е казано, че среща проблеми при намаляването на съдовите лезии, но със сигурност ще повлияе положително върху външния вид на кожата.