Струва си да имате предвид, че термозащитните продукти са абсолютно задължителни и трябва да се нанасят преди косата да се стилизира с топлина. Само по този начин високите температури няма да причинят увреждане на кичурите. Пресата, машата или сешоарът са популярни с това, че са вредни за косата, причинявайки сериозни повреди, които трудно се възстановяват. Продължавайте да четете тази статия, за да откриете кой термозащитен спрей доставя професионални резултати, за да изберете правилната козметика и да защитите косата си.

Термозащитните продукти, както и името им предполага, са направени, за да защитят кичурите от увреждащия ефект на топлината. Когато е изложена на високи температури, косата губи хидратация, което води до сухота, чупливост и скучен вид – но това не е всичко. Кератинът, основният изграждащ елемент в косъма, също не успява да се справи с топлината. Защо? На кратко, високите температури разрушават кератиновите връзки, променяйки формата им перманентно. Това води до изтощена, изключително увредена коса.

Спрете увреждането на косата от топлината

Ако искате да предотвратите увреждане от високи температури, нанесете термозащитен продукт равномерно по цялата дължина на косата няколко минути преди да преминете към стилизиране с топлина. Когато стане въпрос за нанасянето, термозащитните козметики се оказват най-удобни за употреба, позволявайки ви винаги да използвате еднакво количесто върху косата. Има и още един плюс на спрейовете – в тази си форма, те могат да се нанасят както върху мокра, така и върху суха коса.

Последният съвет е следният: опитайте да откриете мултифункционален термозащитен продукт, който не само защитава кичурите, но и доставя хранителни вещества и хидратация, правейки косата по-красива и силна. Наистина има такива продукти на пазара – просто трябва да знаете кои са те. За да ви помогнем да вземете правилното решение, ние сме приготвили 5 професионални термозащитни продукта, които по наше мнение, си струват вашето внимание.

ТОП 5 Професионални термозащитени продукти за коса

Номер 1: Nanoil Heat Protectant Spray (200 мл)

nanoil ТЕРМОЗАЩИТЕН СПРЕЙ
повече информация: nanoil.bg

Това е продуктът номер едно. Той хидратира, подхранва и се справя с дори най-капризната коса. В допълнение този спрей увеличава контролируемостта на кичурите, помагайки ви да създадете красиви прически без усилие. Направен от натурални копринени протеини и витамин Е, Nanoil Heat Protectant Spray се грижи за всички типове коса. Най-вече тези съставки сформират защитен слой около косъма, увеличавайки устойчивостта към високи температури, достигащи 220 градуса. Използвайте този спрей, когато ще стилизирате кичурите с маша, преса или сешоар. По този начин ще сте сигурни, че нищо лошо няма да се случи на красивата ви коса. Леката формула на Nanoil Heat Protectant Spray не намалява обема на косата. Най-доброто е, че можете да се насладите на ефектите без да давате голяма сума.

Номер 2: Balmain Paris Thermal Protection Spray (200 мл)

Balmain предлага ефективен термозащитен продукт, който сформира силен щит срещу високите температури. Освен това козметиката прави кичурите по-силни и заключва водата в косъма, както и се бори със изсушаването. Формулата е направена от копринени протеини и пантенол за подсилен блясък и лесно разресване. Можете да напръскате този спрей върху влажна или суха коса, в зависимост от прическата, която искате да създадете. Тези, които обичат формули без парабени и сулфати, ще харесат този продукт. В допълнение козметиката не слепва кичурите, а ги оставя лъскави и приятни на допир. Цената се счита за доста висока от много потребители, но ефектите са далеч от разочароващи.

Номер 3: Elseve Dream Long Frizz Killer (100 мл)

Сега нещо малко по-различно – прекрасен серум без отмиване, който се бори с наелектризирването. Формулата без силикони изгражда устойчивост до 230 градуса. Подходящ е за дори изключително увредени кичури, защото ги подхранва, прави ги по-малко чупливи и видимо по-гладки. Ето защо Elseve Dream Long Frizz Killer толкова успешно успява да улесни сресването и стилизирането. На всичкото отгоре този термозащитен продукт е лесно достъпен, така че можете да го откриете в повечето дрогерии. Просто се убедете, че използвате малко количество. В противен случай косата може да се слепи.

Номер 4: CHI 44 Iron Guard (273 мл)

Ако харесвате копринени протеини в спрейове, тогава CHI 44 Iron Guard може да е за вас. Благодарение на тази съставка, косата става мека, бляскава и копринена. Можете да нанасяте козметиката без значение кой горещ стилизиращ инструмент ще използвате в даден момент. Удобният пулверизатор помага за разпределянето на продукта по цялата коса бързо и безпроблемно. Все пак опитайте да използвате продукта внимателно, защото при прекалено голямо количество можете да слепите кичурите. Ако обаче го нанесете по правилния начин, CHI 44 Iron Guard няма само да защити краищата от цъфтене, но и ще направи прическата по-дълготрайна – този продукт действа и като лак за коса! Не е ли страхотно?

Номер 5: Philip B Thermal Protection Spray (60 мл) 

Търсите ли продукт, който да хидратира, да предотвратява цъфтежа и да се бори с наелектризирването? Тествайте Philip B Thermal Protection Spray, обогатен с растителни екстракти! Всъщност той прави много повече! Продуктът възстановява уврежданията и поддържа цвета след боядисване. Единствените 2 неща, които могат да не ви харесат, са силния аромат и високата цена. Но ако можете да си го позволите, косата ви ще се сдобие с дълготрайна защита от неблагоприятните условия (висока влажност, високи температури, силен вятър) и механично увреждане – Philip B Thermal Protection Spray успява да ви помогне да разплетете възлите. Въпреки че тази козметика доставя страхотни резултати, тя е малка и няма да ви спести пари.