Наскоро много модерни станаха гримът за вежди и моделирането им. В социалните медии има множество снимки на т.нар. микроблейдинг. Това е тип перманентен грим, който придава невероятни ефекти на естествен грим. Въпреки това, е доста скъпа, дълга и понякога болезнена процедура. Можем да използваме специални сенки за вежди, а върху тях да сложим безцветен гел. За това ще се нуждаем от мъничък гребен, за да срешим веждите. Междувременно можем да подкъсим по-дългите косъмчета, които пречат. Въпреки това, всичко, от което ще имате нужда е молив за вежди. Запомнете, че линиите, които ще нарисувате ще имитират Вашите естествени вежди. Това означава, че моливът трябва да бъде с цвета на веждите Ви, а новите линии да бъдат нарисувани според растежа на космите. Също така е важно да не прекалявате с формата на веждите – не може да изглежда като тънка, извиваща се нагоре линия.

Има и друг молив, който е необходимо да носите в чантата си, т.е.молив за очи. С този продукт ще направите грима за очи по-бързо, отколкото с прахообразни или гел сенки за очи. Нуждаете се от елегантна линия по дължината на линията на миглите, за да получите интересен и красив грим за очи. Нюансът на молива подберете с цвят на очите или изберете молив, който е изцяло различен от цвета на очите Ви. Има много методи за направа на грим за очи. Най-лесният и най-популярен грим за очи е класическа черна линия с “опашка”. Въпреки това, това лято много модерни ще бъдат цветни, брокатени и дебели линии, нарисувани под веждите. Ще се престрашите ли да направите нещо такова?

Козметиката, без която гримът не може да стане е спиралата. Подобрява вида на късите, светли и не много плътни мигли. Можем да избираме от няколко цвята, но най-популярният е, разбира се, черен. Други налични нюанси са: розово, кафяво, синьо, зелено и виолетово. За да създадете красив грим за очи, трябва да знаете как да слагате спиралата правилно. Най-лесният начин да нанасяте спирала е с т.нар. зиг-заг движение. Краищата на миглите и миглите на долния клепач могат да се оцветят с върха на четката. По време на гримиране трябва да помните няколко правила. Първо, запомнете, че сухите остатъци не трябва да остават върху четката, защото това ще разруши финалния ефект на грима. Второ, ако планирате да нанесете няколко слоя спирала, тогава изчакайте докато първият се изсуши. Трето, изберете четка с косми, които ще Ви позволят да постигнете перфектен резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *