Какво е стробинг? Това е метод, чрез който моделираме лицето със светлина. Стробинг гримът е еквивалентен на фотографския стробинг, при който снимките се моделират с точни настройки на светкавицата и светлината. В грима също си играете със светлината, защото за стробинга имате нужда само от един тип козметика – която да подчертава добре (хайлайтър)!

Къде да започнем?

От поръчването на добра козметика, която да подчертава, разбира се. Можете да изоставите своите мокри и сухи контуриращи палети за лице, както и всички моделиращи неща, които използвате. Заменете ги с обикновен хайлайтър, но запомнете – трябва да го изберете според типа на кожата Ви и нейният тен. Добре подбраният хайлайтър не може да бъде твърде студен или топъл. Избягвайте продукти с частици, както и такива с много брокат и неестествено блестящ или пулсиращ ефект, защото това може да е прекалено и да подчертае недостатъците вместо да Ви подмлади. За помощ при избирането на хайлайтър може да попитате някой от персонала на аптеката.

Кога да използвате хайлайтъра?

Последователността, в която ние прилагаме козметиката има значение за грима, затова в случай на стробинг трябва да знаете кога да използвате Вашия хайлайтър. Първо, на почистена кожа на лицето сложете подхранващ крем или BB крем. Ако има нужда от допълнително покритие, тогава използвайте основа, която да съвпада с типа на кожата Ви и нейният тен. Само тогава можете да сложите хайлайтър и да го пооправите с лека пудра, например бамбукова или оризова.

Къде да прилагате хайлайтъра?

При стробинга се фокусираме върху зони на лицето, които искаме да подчертаем. Изключително подчертани трябва да бъдат най-вече:

  • скулите на бузите (сложете хайлайтър точно над скулите),
  • челото (подчертайте централната област на челото, над носа и едва доловим тънък слой точно под линията на косата),
  • веждите (приложете хайлайтър точно под долната линия на веждата),
  • очите (сложете хайлайтър във вътрешните ъгли на очите),
  • носът (тънка вертикална линия надолу по носа),
  • устните (използвайте хайлайтър върху медианната бразда (улейчето под носа),
  • брадичката (подчертайте центъра на брадичката с едва доловима точка)

Чрез прилагането на тези правила може да получите желаният красив ефект на стробинга върху Вашето лице. Стробингът подчертава деликатните женски черти и прави кожата сияйна. Умелото изпълнение на стробинг може да подмлади лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *