Със сигурност много пъти сте се чудили как го правят звездите? На всяка снимка изглеждат зашеметяващи, красиви, озарени и млади. Твърди се, че това е благодарение на хубава козметика, безпогрешен грим от гримьор и подходяща светлина. Но това не е всичко! Наскоро стана ясна малката тайна за красотата на звездите, нарича се скуинчинг. Какво е това? Как да се използва?

Техниката “скуинчинг”

Peter Hurly, фотограф от New York, изясни тайната за красота на звездите. За да се изпълни камуфлажен грим и добра светлина, звездите използват изкривяване, което е правилната техника за изкривяване на очите. Името идва от сливането на две думи изкривяване и стискане. Звучи безумно? Благодарение на този метод Холивудските звезди и световноизвестни личности изглеждат безупреечно на всяка снимка. Свързано е с професионалните фотосесии, снимки от Червения килим и дори… селфита!

Ключът към успеха

Изкривяването е много по-добър метод от “duck face” и засмукване на бузите. Какво значение ще има отслабването на лицето, ако широко отворените очи ни карат да не изглеждаме добре. Напрежението на долния клепач е ключово за перфектното лице на снимка. Може да изглежда като почти забележим трик, но разлика е огромна. В свободното време си заслужава да се проследят няколко снимки на звездите и да се наблюдават очите им пред камерата.

Скуинчинг – Как да го правим?

Трикът със скуинчинга за снимките е прост метод, в който оптически очите се присвиват. Напрежението на долния клепач и лекото изкривяване на очите им придава формата на котешки очи, прави ги магнетични и цялото лице изглежда по-красиво. Скуинчингът оптически оформя и прави лицето по-слабо, така че визията да стане по-секси. Последните седмици се виждат много онлайн туториали как да се прави скуинчинг на практика.

Практиката прави перфектността

Скуинчингът изглежда твърде труден за Вас и на снимките не се харесвате? Нормално е когато се опита нещо ново, за което не сте изцяло наясно. Минете през наръчници, гледайте туториали и практикувайте пред огледалото; това е най-добрият метод да се научите на скуинчинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *