Много хора се справят с пъпки, които са не само досадни и трудни за премахване, но лошото е, че могат да допринесат за дегенерация на кожата. Има много начини за борба с пъпките, но дали ще проработят или не зависи от правилната диагноза на проблема. Как да разберем каква е причината на нашия проблем? Трябва да погледнете в… лицето си!

Въпреки че има множество причини за появата на пъпки, като неправилна диета, начин на живот, стрес или външни източници (например, замърсяване или климат), трябва да имаме предвид, че всяка причина е отговорна за различни локализации на акнето. Лицето ни е като карта, където можем да намерим цялата информация, която ни интересува по тази тема. Каква е причината за проблема и какво да направим?

Област номер 1 – чело и линията под косата

Акнето в областта на челото и точно под линията на косата е проблем на физически активните хора. Твърди се, че всяка активност е здравословна, но ако не се грижите добре за хигиената си, тогава този проблем може да стане Ваш. Избърсването на потта от челото с кърпа, докато тренирате или използването на лепенки против изпотяване на главата, могат да са причина за акне по челото. И това е само защото когато правим тези неща, разпространяваме бактериите на изпотената си кожа чрез триене и докосване. Трябва да ограничите триенето, когато лицето Ви е изпотено, а за да избягвате възпаления трябва съвестно да почиствате горната част на лицето си и да използвате скрабове.

Област номер 2 – брадичка и челюсти

Пъпките по брадичката и около челюстите е вероятно най-често срещаният проблем, и това е така, защото причината да се появят са… стресът и неправилното хранене. Изтощителната работа, липсата на време, живеенето в постоянно бързане и лошата храна с големи количества захар и въглехидрати са източник на проблема в този случай. Червените и сърбящите пъпки в тази област на лицето могат да се елиминират чрез намаляване на темпото, намаляването на нивото на стреса и самоуправлението за здравословна храна с пълнозърнести продукти.

Област номер 3 – T-зона

Мистериозната T-зона на нашите лица е носът, средната част на челото и средната част на брадичката. В тази област пъпките се появяват главно заради външни условия – замърсяване, климат. Акнето в Т-зоната е ефект от химическа реакция на секретиране на себум и токсини във въздуха. Можете да намерите за доста полезно измиването на лицето с дълбоко почистваща козметика и четки за лице (също и електронни).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *