По никакъв начин не убягва на погледна ни, че на дизайнерите и гримьорите, които работят с колекцията на емблематичния Chanel, им харесва да ни изненадват на почти всички подиуми. Пролетното Chanel show по време на Парижката седмица на модата (Paris Fashion Week) също е голяма новина в тенденциите на грима. Защо? Заради карираните клепачи!

Парижка визия с едно движение на четката

Автор на грима в подиума на Chanel по време на Парижката седмица на модата бе Tom Pecheux – гримьор, който си сътрудничи с тази разкошна модерна къща. Този гримьор представи своята визия за емблематичен образ/strong>, който съпътства компанията. Той демонстрира своята идея върху няколко от най-младите модели, включително Gigi Hadid, Kendall Jenner и Lindsay Wixson. Карираността в нюанс на сиво е наистина оригинален грим, за който Pecheux се нуждае само от сенки за очи, шаблон и четка.

От дамската чанта до очите

Вдъхновението за този грим идва, разбира се, от емблематичната чанта Chanel 2.55, която е позната на всеки. Черната ватирана малка дамска чанта на Парижката модна къща е известна по целия свят заради елегантостта и дизайна си. Това е моделът, който Pecheux решава на приложи върху клепача. Никой не е казал, че ватираният образ е запазена марка на луксозните аксесоари. Черни карета върху клепачите, напомнящи медена пита, е двумерен грим, който ще Ви зашемети с простотата и ефективността си.

Кариран грим точно като моделите на Chanel

Моделите в тази година на Парижката седмица на модата гордо носеха черни нюанси, въпреки че би могло да се пресъздаде по индивидуален начин. Най-важното е основата за грим да изравни тена на клепачите и да действа като лепило за сенките за очи. Карираният модел в стила на ватираната малка дамска чантичка от Chanel може да бъде постигнат с употребата на шаблон или парче от прозрачен чорапогащник. Нюансът трябва да бъде силно пигментиран, така че след едно нанасяне моделът да бъде наситен, защото няма място за корекции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *