Пролетни тенденции в грима за очи: Chanel 2016

chanel.jpgПо никакъв начин не убягва на погледна ни, че на дизайнерите и гримьорите, които работят с колекцията на емблематичния Chanel, им харесва да ни изненадват на почти всички подиуми. Пролетното Chanel show по време на Парижката седмица на модата (Paris Fashion Week) също е голяма новина в тенденциите на грима. Защо? Заради карираните клепачи!

Парижка визия с едно движение на четката

Автор на грима в подиума на Chanel по време на Парижката седмица на модата бе Tom Pecheux – гримьор, който си сътрудничи с тази разкошна модерна къща. Този гримьор представи своята визия за емблематичен образ/strong>, който съпътства компанията. Той демонстрира своята идея върху няколко от най-младите модели, включително Gigi Hadid, Kendall Jenner и Lindsay Wixson. Карираността в нюанс на сиво е наистина оригинален грим, за който Pecheux се нуждае само от сенки за очи, шаблон и четка.

От дамската чанта до очите

Вдъхновението за този грим идва, разбира се, от емблематичната чанта Chanel 2.55, която е позната на всеки. Черната ватирана малка дамска чанта на Парижката модна къща е известна по целия свят заради елегантостта и дизайна си. Това е моделът, който Pecheux решава на приложи върху клепача. Никой не е казал, че ватираният образ е запазена марка на луксозните аксесоари. Черни карета върху клепачите, напомнящи медена пита, е двумерен грим, който ще Ви зашемети с простотата и ефективността си.

Кариран грим точно като моделите на Chanel

Моделите в тази година на Парижката седмица на модата гордо носеха черни нюанси, въпреки че би могло да се пресъздаде по индивидуален начин. Най-важното е основата за грим да изравни тена на клепачите и да действа като лепило за сенките за очи. Карираният модел в стила на ватираната малка дамска чантичка от Chanel може да бъде постигнат с употребата на шаблон или парче от прозрачен чорапогащник. Нюансът трябва да бъде силно пигментиран, така че след едно нанасяне моделът да бъде наситен, защото няма място за корекции.