Korres наскоро пуснаха три нови овлажняващи кремове. Всеки от тях е създаден за различен тип кожа. Линията Almond Blossom е съставена от продукти за мазна и смесена кожа, нормална и суха кожа, суха и много суха кожа.

Korres кремовете трябва да се нанасят сутрин и вечер след почистване на лицето. С върха на пръста и с малко количество от продукта потупваме върху лицето, но избягваме областта около очите. Всички продукти от линията Almond Blossom са клинично тествани, така че не причиняват раздразнения по кожата, акне или черни точки. Въпреки това, могат да направят много чувствителна кожата на хора с подобна кожа или пък на страдащи от алергии – козметиката съдържа много естествени съставки.

Какво ще открием в кремовете на Korres? В състава на продуктите Almond Blossom можем да открием: екстракти, протеини и масла от сладък бадем, хиалуронова киселина, екстракт от овес, масло ший, масло от слънчогледови семки, масло от жожоба и екстракт от маслини. Тъй като Korres прави само естествена козметика, е безполезно да търсим неестествени съставки. Затова в кремовете Almond Blossom няма да намерим: парафинов восък, силикони, парабени, полиетилен гликол, ретинол или животински субстанции. За съжаление обаче, съставът на продуктите Almond Blossom не е 100% екологичен. На етикета можем да прочетем, че формулата съдържа алкохол, глицерин, ароматизиращи субстанции и гума ксантан. Сигурно е, че продуктите не са тествани върху животни и се препоръчват за вегани, но е възможно да има следи от ядки (много важна информация за хората с алергии).

Линията Almond Blossom от Korres е страхотна за грижа за всеки тип кожа. Продуктите гарантират дълготрайно овлажняване, но и по-мек и сияен изглед. Естествените съставки се грижат правилно за подхранването на кожата. Изборът на продукт трябва да се базира на нивото на сухота на кожата. Сухата и много сухата кожа се нуждаят от дълбоко овлажняване, но мазната и смесена кожа имат нужда от нормализиране на мастните жлези и ограничаване на освобождаването на себум. Най-лесната за поддържане изглежда нормална към суха кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *