Както обикновено, с началото на новата година идват и нови тенденции в грима. Някои имат своето голямо завръщане, а други остават същите. Както винаги имаме няколко варианта, които са без никаква промяна, но има и няколко изненади. Какво имат да предложат стилистите и гримьорите за пролетния сезон на 2016 година?

Син щрих

Определено това е най-смелото и артистично предложение представено по време на шоу на Chanel. Очите са с пастелени цветове, особено синият цвят около очите създава впечатлението за очила или маска. Мигли и контур без подчертаване.

По-меко небесно синьо

Небесно синьото в много по-мек вариант е предложено от Jonathan Saunders и Monique Lhuillier. Пастелното и светло небесно синьо приложени около очите или само на клепачите е предложение за 2016.

Пастелно жълто

Третото дръзко предложение в грима идва от американската козметична марка MAC. Много наситени цветове на целия клепач с доминация на пастелно жълто, оранжево, лайм и подобни.

Класически червени устни

Не заблуждавайте себе си, класиката никога не излиза от модата. Червеното и винено червеното не си отиват и възнамеряват да останат на полагащото им се кралско място през пролет 2016, но само заедно с някой по-лек грим за очите.

Ретро мигли

През пролетно-летния сезон тази година можем да очакваме голямото завръщане на ретро стила, водено от силно подчертаните мигли. Шоуто на Louis Vuitton представи тази тенденция по най-добрия начин – чрез изкуствени, дебели (доста гротескни) и дълги мигли – колкото по-интересно, толкова по-добро.

Грим за рок звезда

Пролет 2016 е свързана не само с пастелните цветове, но и с подчертани очи. Металически грим (сенки за очи в сив и графитен нюанс), наситени цветове на клепачите и дебела черна очна линия. Може да ги съчетаете със светъл фон дьо тен за по-блед ефект на лицето и за изпъкване на очите.

Естествен външен вид

Финалното предложение идва от подиумите на Chloe and Gucci, а последните години е популярно като грим “без грим“. Ако не сте толкова смели, може да изберете пастелно бежово или леко кафяво. Подчертайте очите си по елегантен начин и добавете естествено подчертаване на скулите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *