Независимо от сезона, възможно е да се чувстваме депресирани или разстроени. През есента и зимата може да бъде обвинено лошото време – твърде малко слънчева светлина, твърде много валежи или снеговалежи, силен вятър и режещ студ или мраз. През лятото или пролетта лошото настроение хваща тези, които не ходят на ваканция или току-що са се върнали. Посещаването на SPA центъра е страхотен начин за повдигане на настроението. SPA терапиите ни напомнят летните пътувания и ни карат да забравим вледеняващия студ навън. Освен това, те помагат на тялото след зимата и лекуват есенна депресия. Проверете SPA терапиите, за да изберете, когато се чувствате тъжни.

SPA терапии и масажи 

KALARI – KAI UZHICHIL

е древен дълбок спортен масаж, идващ от Керала в южна Индия. Гарантира гъвкавост и жизненост на тялото и го стимулира. Масажът Калари ще задоволи тези, които биха искали да са във форма. Терапията Ви позволява да постигнете еластичност и подвижност. Повишава притока на кръв и позволява бърза загуба на излишните мазнини. Помага да отслабнете, подобрява движението на обхвата на ставите, докато обръщате тялото. Налягането и скоростта на масажа зависят от позата на човек. Масажът Калари отпуска мускулите, удължава сухожилията и стимулира енергийните канали на тялото. Действа дълбоко: възстановява правилната, отпусната позиция на тялото и дава чувство на неограничен обхват от движение.

Калари е дълбок спортен масаж, посветен на хората, които искат телата им да работят. Терапията е създадена и за тези, които редовно тренират или танцуват и искат да подобрят стойката и гъвкавостта си. Благодарение на масажа, мускулите се отпускат, докато енергията, която протича през марма – жизнените точки на тялото – се стимулират и регулират, което ни кара да се чувстваме по-добре.

Масажът Калари се извършва на специално създадена плътна и широка рогозка. Рогозката лежи на пода. Терапията се прави с топло масло и аюрведични билки.

ABHYANGAM – Mardhayukta Hasta Mukha Abhyangam

е аюрведичен масаж на лицето и тялото за отпускане, детоксификация и възстановяване на баланса. Масажът АБХЯНГАМ укрепва и съживява тялото, подобрява притока на лимфата и подобрява имунната система, затова е препоръчителен за лечение на депресия и лош имунитет.

Благодарение на масажа АБХЯНГАМ, хората, които се оплакват от умора, чувстват приток на енергия, докато нервната им система е спокойна и силна. Още повече, масажът смекчава, овлажнява и заздравява кожата, подмладявайки я по този начин. АБХЯНГАМ подобрява работата на вътрешните органи и помага да се излекува болка в гърба и седалищна болка.

АБХЯНГАМ, приложен на лицето, отпуска лицето и стимулира жизнените точки – марма. Елиминира стреса и напрежението и като резултат, пречиства и отпуска. Масажът подобрява циркулацията на кръвта и лимфата в областта на лицето и регенерира кожните тъкани. Проведен редовно, той намалява бръчките и възстановява естествената влажност на лицето, тена и блестящия вид. АБХЯНГАМ е най-малко инвазивният, натурален лицев лифтинг, с който можете да се лекувате.

PADA ABHYANGAM

е аюрведичен масаж на стъпалото, глезена и прасеца. Това е интензивно отпускаща и подмладяваща тялото терапия. Тя прави притока на кръв по-бърз, помага за лечение на разширени вени и намалява подуването и болката в прасците. Реагира срещу сухота на стъпалото, гъдел и скованост на крака и нацепени пети. Освобождава Ви от умората и предотвратява възпалението на сухожилия и мускули. Масажът Ви помага да се възстановите след извиване на глезена, изкълчване на сухожилията и всякакъв вид фрактури.

SHIRO ABHYANGAM

е аюрведичен масаж на главата с интензивно отпускащ и съживяващ ефект. Подобрява циркулацията на кръвта и лимфата в областта на главата. Бори се с безсъние, мигрена и сух, сърбящ скалп. Отпуска ненужно напрегнатите мускули и стимулира притока на кръв, докато отстранява токсини. Облекчава главоболие и схваната шия и премахва чувството на уморени очи. ШИРО АБХЯНГАМ трябва да завърши с премахване на остатъка от масло.

MUKHA ABHYANGAM

е аюрведичен масаж на лицето. Много е деликатен, като така отпуска лицето и стимулира жизнените точки (марма). Премахва напрежението и стреса от областта на лицето и в последствие пречиства и отпуска тялото. МУКХА АБХЯНГАМ масажът увеличава притока на кръв и лимфа в областта на лицето и регенерира кожните тъкани. Редовен масаж подмладява лицето, намалявайки бръчките и възстановявайки естествената жизненост, дори тена на кожата и излъчването. МУКХА АБХЯНГАМ е неинвазивен и действа като натурален лифтинг на лицето.

PRISHTHA ABHYANGAM

е аюрведичен масаж на гърба, който е много отпускащ и енергизиращ. Включва употребата на аюрведични масла, обогатени със специални билки. Масажът помага да се излекуват тежка и хронична болка в гърба, схванатост на мускулите и свързана с нервите болка, напр. седалищна болка. МУКХА АБХЯНГАМ увеличава притока на кръв към гърба и отпуска напрежението в тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *