Нуждаете се от повече, не само от една четка

Това правило изглежда ли Ви странно? Всъщност не би трябвало. Със сигурност, когато сте посещавали козметик, сте забелязали, че има много различни четки за грим в различни форми и размери. Тя се нуждае от всички тези четки за прилагане, съчетаване и смесване на сенките за очи. Въпреки това, Вие се нуждаете само от четири четки за грим. С плоска четка можете да слагате сенки на целия клепач. Друго нещо, от което имате нужда, е апликатор, с който да рисувате линии на клепачите и да слагате очна линия. Косъмът на четката трябва да е къс и плосък или прав – изберете формата според уменията. Друго много важно значение при грима за очи има смесването на сенките. За това се нуждаете от специални кръгли четки. За гънките трябва да имате кръгла четка.

Мокро нанасяне на сенки за очи

Повечето жени нямат представа за този малък трик, но дава страхотни ефекти. Цветовете са по-наситени и изглеждат по-плътни. Мокрото нанясане дава най-добрите резултати с прахообразни или пресовани сенки за очи. Можете да използвате тази техника за прилагане на брокат и хайлайтър. Въпреки това, кремът сенки за очи може да се втечни и да причини повече проблеми, отколкото трябва. Как да използвате мокрото нанасяне? Трябва да овлажните четката и да я потопите в продукта. След това можете да започнете грима: класически или опушен.

Очната линия е необходимост

Можете да подобрите сенките за очи с матова очна линия или молив. Не е нужно да е прецизна, защото ще я разнесете, така че ъглите да се смесят със сенките. Най-добрите ефекти стават с черна или кафява очна линия. Тези два цвята ще изглеждат добре дори със светли сенки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *