Можете ли да се отървете от стриите в усамотеността на собствения Ви дом? Взависимост от размера и степента на стриите. Успокояващото нещо е, че редовните процедури против стрии могат много да намалят видимостта на лезиите и дори да се излекуват минимални стрии на епидермиса. Какви са най-добрите домашни лекове за стрии?

Как и защо се образуват стриите?

Какво са стриите? Не са опасни, но все пак наистина неестетични кожни лезии, които се образуват поради прекомерно разтягане или свиване на епидермиса. Кожата не произвежда достатъчно колаген, затова епидермисът няма време да се справи със случващите се промени: кожата започва да се цепи – грозни, напречни белези се образуват на тялото. В началото те имат червен цвят (свежи стрии). Когато минават годините, те стават по-светли и се различават като бели, неравни райета. Най-честите причини включват:

  • бърз растеж по време на юношеството
  • бременност
  • внезапно отслабване
  • някои хормонални лекарства и контрацептиви
  • наддаване на тегло твърде бързо

Как да се отървете от стрии – правилна диета

Стриите не харесват витамин K и цинк. Благодарение на диета, богата на тези съставки, кожата се връща към гъвкавостта си по-бързо. Обогатяването на диетата с продукти с високо съдържание на витамин K и цинк се отплаща, помагайки особено когато стриите започват едва да се появяват. Витамин K се съдържа основно в домати, зеленолистни зеленчуци и млечни продукти. Търсете цинк в ядките, морската храна, тиквените семе и кълнове.

Как да се отървете от стрии – четкане на тялото

Изтъркването на сухо тяло е перфектен масаж, който стимулира притока на кръв и подобрява функционирането на цялото тяло. Трябва да го направите, използвайки специално създадена четка с естествени косми. Винаги се уверявайте, че сте започнали масажа от най-ниските телесни части (краката) и се движете нагоре към сърцето. Можете да посветите повече време на зони, засегнати от стрии – ще забележите увеличаване на кожната еластичност само след две седмици. Четкането на тялото не отнема много време – до десет минути от дневната рутина. След такъв масаж кожата абсорбира нутриентите по-лесно, така че да се интензифицира резултатът – приложете крема, намалявайки видимостта на стриите веднага след масажа.

Как да се отървете от стрии – натурални масла

Натуралните масла са многостранно действащи, ултра силни вещества, подобряващи външния вид и увеличава еластичността на кожата. Използвайте ги всеки ден (не само за масаж) като обогатяване за всички видове балсами и лосиони, създадени за намаляване на стриите. Те подсилват структурата на епидермиса, доставят еластичност и Ви защитават от новите стрии.

Как да се отървете от стрии – крем от какаово масло

Подгответе половин чаша какаово масло (първо, го разтопете на водна баня), две чаени лъжици пчелен восък, чаена лъжица масло от кайсиево семе, течен витамин E и масло от пшеница.

Смесете всички съставки и ги затворете в сигурен, за предпочитане тъмен, контейнер. Нанасяйте крема директно на стриите, дори по няколко пъти на ден. Направен е за масаж на тялото; когато го обогатите с кафени зърна, става удивителен увеличаващ еластичността ексфолиант.

Как да се отървете от стрии – Алое гел

Смесете ¼ чаша Алое (за предпочитане гел) с ½ чаша зехтин или сладко бадемово масло. Добавете чаена лъжица витамин E и половин чаена лъжица витамин A. Нанасяйте на кожата няколко пъти на ден, нежно масажирайки областите, засегнати от целулит и стрии.

Как да се отървете от стрии – упражнения

Дължим еластичната, гладка, гъвкава кожа най-вече на физическата дейност, така че се опитайте да правите упражнения поне три пъти на седмица или – ако сте заети – отделете 15 минути дневно за леко разтягане и упражнения, стимулиращи кожата и телесните клетки. Пилатесът е перфектен избор, поддържайки тялото в хармония.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *