Летните слънчеви бани често ни оставят нежелани сувенири – неравен тен, обезцветяване и дехидратиране на кожата. Как да възстановите красотата на кожата? Разберете най-добрите методи на грижа за кожата през есента.

Да не се чувствате в кондиция есента не е плод на въображението. По-малкото слънце и по-малкото топлина причиняват нивото на благосъстоянието ни значително да намалее. Знаехте ли, че кожата също може да страда от „депресия“ през есента? След празничната лудост, на кожата често й липсва хидратация, раздразнена е, на петна с обезцветяване е, сива и потъмняла. Изглежда сякаш има нужда от енергиен стимул. Как да съхраните жизнеността й?

Есенна грижа за кожата

Малко по-хладните месеци са перфектното време за възстановяване на кожата след лятната горещина. Вечерта имаме повече възможности да се грижим един за друг в домашно SPA. Щом слънцето спре да блести толкова много, можем да се отдадем на разкрасяващи терапии, които не са позволени през лятото.

Има две опции да се погрижите за кожата през есента:

  • домашни разкрасителни лечения;
  • професионални лечения в салона за красота.
Стъпка 1 – ексфолиране

След почивните дни си струва да започнете с ексфолиращи лечения. Добрата скраб за кожа (прави се и вкъщи, и в салона за красота) ще премахне мъртвите кожни клетки и минимизира видимостта на обезцветяване, което се случва като резултат от прекомерно излагане на слънцето. Ексфолирането е много важно през есента, защото помага да се възстанови гладкостта, мекотата и равномерният цвят на кожата. След лятото имаме неравен тен и суха кожа, от които е най-лесно да се отървем чрез пилинг.

Стъпка 2 – регенерация

Кожа, която е уморена от излагане на слънце „си търси“ липсващите хранителни вещества. Прилагайки подходящи маски и регенеративни лечения, можем да й набавим правилното количество витамини, минерални, мастни киселини и т.н. Това заздравява вътрешните структури, увеличава еластичността на кожата и цялостния й външен вид. Обновяването на кожата през есента е важна стъпка за възстановяване на красотата й.

Стъпка 3 – овлажняване

Какво най-много липсва на кожата след летните почивни дни? Разбира се, овлажняване. Горещината, изгарящото слънце, солената вода – всичко това допринася за намаляване нивото на хидратация. Като резултат, кожата става суха, потъмняла, груба и раздразнена. През есента може да бъде от полза добър крем за лице, например с хиалуронова киселина или карбамид. Добро решение е да предприемете подходящи лечения, които силно овлажняват кожата. Струва си да си спомните, че поддържането на правилна хидратация на кожата е важна и влияе на състоянието и вида й през зимата.

Стъпка 4 – защита

Есенната грижа за кожата означава и дейности, целящи защитата й. Този път става дума за защита на кожата не от силното слънце, а от студа, вятъра, киселинния дъжд, токсините, сухия въздух в затоплените стаи. Едно добро червило ще бъде полезно, за да защитите устните си от изсъхване и напукване. Също така, козметиката с емолиенти като масла, благодарение на които кожата ще бъде красива и здрава дори през есента, трябва да бъде сред продуктите Ви под ръка.

Как да се погрижите за кожата вкъщи през есента?

За да направите „есенно почистване“ по отношение на кожата, не трябва веднага да уреждате скъпи разкрасителни процедури в салона. Можете да си го осигурите с правилна хидратация и подхранване чрез домашни методи. Кои от тях са най-ефективните?

Домашни есенни методи на грижа за кожата:

  • серум с витамин C или витамин комплекс;
  • домашна ексфолираща скраб, напр. масло с добавени малинови семена или овесено брашно;
  • натурални масла за лице, които ще предотвратят загуба на вода;
  • кремове за лице с хиалуронова киселина или/и пантенол;
  • релаксиращи и регенериращи вани;
  • балансирана диета, богата на плодове и зеленчуци (източник на витамини).

Какво лечение си струва да се направи през есента?

Когато нямаме време да си приготвим домашна козметика или искаме да работим върху кожата по-интензивно, можем да използваме помощта на козметик. В много салони за красота се създават специални групи за терапия за есента, определено си струва да се опитат за възстановяване жизнеността на кожата. Какви терапии за кожата ще подействат след лятото?

  • Химическите пилинги – са идеално решение, когато домашната скраб е твърде слаба. Ексфолиращата процедура използва плодови киселини като гликолова или бадемова, които ексфолират мъртвите кожни клетки немеханично. Кожата след тази терапия е гладка и перфектно почистена.
  • Мезотерапията – може да бъде или игла, микроигла (с помощта на ролка) или без игла. Независимо от типа, това е страхотна есенна терапия за грижа. Носи увеличение на нутриентите в кожата и стимулира процеса на обновяване на клетките.
  • Сонофореза – добър начин дълбоко да се подхрани и хидратира кожата, когато ни е страх от игли. По време на процедурата специален продукт за грижа за кожата се нанася на кожата, използвайки ултразвук. Благодарение на него, дори вещества, които обикновено не преминават през епидермалната бариера, се абсорбират.
  • Микродермабразията – действа добре през есента, защото ефективно почиства, подмладява и стяга кожата. Специалните глави премахват загрубелия епидермис и стимулират натуралните регенеративни процеси. Старите кожни клетки се заменят от нов, здрав и красив епидермис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *