Очната линия е един от най-популярните приложни методи за грим. В този сезон много модерни ще бъдат цветните и много дебели линии, нарисувани по дължина на веждата или завършващи с точка. Въпреки сегашните тенденции, професионалните гримьори и тези, които обичат грима с радост приветстват класическия грим “котешки очи”. Как да направим такъв грим?

Гримът “котешки” очи е чиста класика. Действа идеално при червено червило, елегантна коса и ефирна рокля. Изглежда много ефективно, може да промени визията и да придаде привлекателност на всяка жена. Въпреки това, трябва да изпълним поне едно условие: перфектният грим зависи от симетричните линии. Точно като тези, които са носели жените в Египет, а сред тях и Клеопатра. Асоциираме този грим с тази страхотна кралица. Египетските жени са правели “котешки очи” с т.нар. kajal, което представлява природен черен оцветител. Този метод на грим за очите е популярен и до днес. Нека започнем с това как трябва да се прави гримът “котешки очи”.

Започнете с подготовка на кожата. На целия клепач нанесете основа за грим и матираща или прозрачна пудра. Те правят опушен грим; може да нарисувате линия директно върху кожата без сенки за очи. С черна или кафява очна линия нарисувайте линия на горния клепач по линията на миглите. Линията трябва да се направи по посока на слепоочието; да бъде доста дълга. Подобна линия нарисувайте на долния клепач и я свържете с линията на горния клепач. Разстоянието между тях трябва да попълните. Същото нещо направете във вътрешния ъгъл на окото. За перфектен завършек нанесете слой спирала.

Вместо очна линия, може да използвате мек черен молив. Този продукт е лесен за разнасяне върху кожата и се слива добре със сенките за очи. Ако вече сте овладели изкуството на грима “котешки очи“ с очна линия, тогава може да опитате линии с брокат. Но ако все още този грим е труден за Вас, тогава опитайте да слагате точки по дължината на линията на миглите и след това ги свържете. Ще получите идеално права и модерна линия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *