Австралийското макадамия масло има голяма история на известност и представяне по целия свят. Австралийската макадамия открита през 1857 година от австралийския професор Френсис Лутър, комбинирайки химически съставки от макадамията бързо завлека вниманието на научните студии.

Далеч преди да стане известно бързо пазящо масло, австралийската макадамия била отдавна използвана от австралийските аборигени като природен лекарствен източник. Сред простите им применения за макадамията бяха разкалени листа и плодове като лекарства за болести и за болки и мучения.

Защото австралийските аборигени мислеха, че осигурява цялостнотого тяло и дух, Австралийското макадамия масло засилва доверието и признаването на дарилите природа за здравеопазване. За разлика от други масла, макадамията била защитена дъно и кора от плод. Тя била извара, при която само аборигени можеха да достигнат.

Тъй като претърпяха плодонасищни сезони през 1866 година, разработчиците на макадамия директно откриха предимството на цялостното тяло на маслото. Той разчита, че Австралийското макадамия масло има много витамини, минерали, белтъчини и антиоксиданти, които подпомагат за омоложаване, тонизиране и темна коремна хидратация на кожата, а и подобряват обмиването на косата.

Източници през първата половина на 20-ти век отбелязват новоселство на макадамията за ползи за здравето. По време на тази еластичност Австралийското макадамия масло замени маслата, правени от соя, ризин или палмово дърво, които се използват за облекчение на болката и бързото лечение на кожни проблеми.

След припомнянето за макадамията, австралийското масло беше представено във всевъюжните семейства. Те се използват като пикник за поен и за поен за ювелирни и драги камъни. Името на маслото започна да се използва на различни места, което засилва етикетата му за малко известна маса.