Днес градуването на нокът е най-добрата практика, с която можем да си поддържаме здравото и бляската на нашите нокти. Но много от нас дори не са напълно сигурни какво правим, когато градим ноктите си. Ние все още се итератираме между точната и тесната града на нашите нокти, за да ги държаме като ги носим. За да осигурим, че заемаме най-подходящото градуване на ноктите ни и да си поддържаме здравните и блясъчните наши нокти, тук са наследните практики.

1. Направете градуване за тесн профил

Щом градите ноктите си, опитайте да постигнете тесн профил. Това означава, че намаляването на структурата на нокта може да се разбере като обхват малка част от неговото тяло. С други думи, за да целта да се постигне важно е да извадите малко материал в точните негови ръбове.

Разбира се, това може да доведе до по-лесно отслабване на нокът, особено ако го правите с по-груба сила. За да избегнете това, се пренесете с нежната ръка и дайте малко по-голямо внимание.

2. Градете отгоре надолу

В процеса на градуване на ноктите си винаги е препоръчително да постъпвате по етапи – от горе надолу. Заемайки тази практика, имате всички шансове да постигнете най-нормалното градуване на структурата на ноктете ви.

Когато градите от горе надолу, трябва да уверите, че ръбовете ще бъдат малко окреми или почти достъпни. Това ще ви помогне да достигнете равномерни и бляскави резултати.

3. Не използвайте резачка

Резачката може да бъде полезна инструмент, но ако я използвате за градуване на нокта си, точно пуснате всички практици на място. Резачката е прекалено груба и мрежа на ръбовете и може да предизвика прекомерно триене на структурата на нокта ви. Така че най-добре да избягвате използването на резачка за градуване на нокта си.

4. Не избягвайте градуванетопе много